Pred kratkim sem v svoji Facebook skupini zaupala, da o spolnosti nisem imela veliko znanja. Nisem si sploh predstavljala, da je spolnost lahko kaj posebnega. Če sem za vas še nekoliko bolj iskrena, potem vam priznam, da spolnosti nekoč sploh nisem marala. In mogoče me je ravno to prisililo v dodatno izobraževanje in raziskovanje, saj sem se zavedala, da bom po vsej verjetnosti živela v odnosu z nekom, ki si bo spolnosti želel. In med drugim sem odkrila tudi to, da sploh nisem (bila) osamljen primer.

Danes mi je pri spolnosti najbolj privlačno to, da je tako bogata. Bogata in skromna hkrati; preprosta in zapletena; predvsem pa je veliko več, kot se nam zdi na prvi pogled. Ena izmed stvari, ki se jih o spolnosti nisem nikoli naučila, pa bi jih želela vedeti, je ravno to, da spolnost ni samo telesna. Svoje telo sem včasih zelo težko sprejemala in kako naj sedaj to telo zaupam še nekomu? Že sama ga ne maram, le kako bi ga lahko ljubil kdo drug? In ga tudi niso ljubili. Na fizični ravni se je manifestiralo vse, kar je bilo v moji psihi in na mojem duhovnem nivoju. Iskala sem ljubezen, našla pa občutke izkoriščenosti. Ravno to, od česar sem bežala.

In čeprav je danes vse preplavljeno z informacijami o spolnosti, vam povem, da je težko dobiti koristno znanje. Spoznala pa sem, da se bom morala najprej naučiti sama ljubiti svoje telo. In potem sem ljubezen do sebe, morala zaživeti še v odnosih. Zavedala sem se, da nobeno ogledalo, tako kot noben partner, ne more spremeniti tistega, kar vidimo v odsevu. Tako ogledalo kot partner, nam lahko samo odslikavajo, to, kar smo, kar nosimo v sebi. In če bi spolnost bila samo telesna, potem bi v tistih letih morala biti spolnost najboljša. Saj veste, takrat ko smo mladi in lepi, brez gubic, gibčni, energični. Ker pa spolnost ni samo telesna, nas lahko že v teh mladih letih močno prizadene vse tisto kar nosimo v sebi. Tisto kar je psihično in duhovno.

Ne rečem, da je spolnost vedno odlična, tudi ko jo začnemo dojemati v vseh treh razsežnostih. Veliko je dejavnikov, ki vplivajo na vsak posamezen seks. Več o teh dejavnikih bom predavala na Tančicah intime. Je pa zagotovo lažje, ko začnemo svoje odnose in spolnost dojemati širše, na drugačnem nivoju in mogoče vam, tako kot meni, postane spolnost celo všeč, ali pa v užitek.