Tole poletje je zame posebno vroče. Na več področjih. Občutek imam, da hodim čez nekakšno transformacijo. Zato sem se prepustila in mu dovolila, da me sleče. Predajam se mu z vso dušo, umom in telesom. Da vidim, kaj mi lahko ponudi. Dovolim se mu popolnoma predati in ga izkusiti. Ne vem kaj bo, a vem, da bo zame zelo osvobajajoče. Ker bom ugotovila marsikaj o sebi kar sem morda vsa ta leta skrivala pred seboj. 

Tokrat je tole malo drugačen zapis. Namenjen je temu, kar mi letošnje poletje ponuja. Uči me povezovanja s samo seboj in to na različnih nivojih. Predvsem se soočam z nekaterimi čustvi, za katere sploh nisem vedela, da jih nosim v sebi.

Kako se je vse začelo? Konec junija sem si kupila čisto nov telefon. Zato, da bi z vami delila kvalitetne filmčke in slike. In ko sva se odpravila z mojim dragim na izlet po poteh slapov, je telefon padel v vodo. Seveda sem ga želela rešiti (ja bil je star komaj 1 teden), zato sem ga dala popraviti in na to čakam že 1 mesec.

V zameno sem sicer dobila nadomestno napravo, na kateri ne delujejo Facebook, prenos podatkov in sinhronizacija podatkov (tako da že 1 mesec ne vem kdo me kliče in sem vsakič znova presenečena nad klicateljem). Pa še fotoaparat ima zanič.

In kaj sem ugotovila? Da sem včasih vsako prosto minuto nekoga poklicala, pregledala Facebook ali pa takoj isti trenutek odpisala na maile ter zagotovo objavila še kakšno slikico. Sedaj ne morem narediti nič od tega že več kot 1 mesec. In ja, na začetku mi je šlo to neznansko na živce. Priznam, na trenutke nisem vedela kaj naj sama s seboj, saj sem tiste trenutke uporabila za “čas s telefonom in aplikacijami”.

No sedaj imam čas raziskovati kaj se z menoj dogaja. “Prisiljena” sem biti intimna sama s seboj. Opazujem katera čustva se mi prebujajo, kaj se dogaja z menoj v telesu in kaj takrat razmišljam. Ugotavljam kaj bolj produktivnega lahko naredim v tem času, ki bi ga ponavadi uporabila za moj telefon. Pravzaprav moram biti sama s seboj.  Na začetku me je to nerviralo, sedaj pa sem veliko spoznala o sebi. Sedaj mi je moja družba že prav prijetna :).

Vzamem si čas za meditacijo, sprehod v naravi, prebiranje knjige, povezavo z duhovnim delom. Čas, ko bi ga tudi doma namenila za brskanje po Facebooku, sedaj preživljam s partnerjem. 

Čeprav sem na začetku mislila, da tega pa res ne bom zdržala, je padec telefona v vodo postal pravi blagoslov. Vesela sem, ker vidim, kako sem lahko produktivna tudi brez njega. Da mi ni potrebno takoj odgovoriti na vse, saj stvari počakajo. Čas imam zase in za spoznavanje same sebe. Ko dobim nazaj svoj pametni telefon, bo na dnevnem sporedu samo 1x na dan za par minut :).

To je samo ena izmed mojih prigod v tem poletju. Ker sem imela tudi težave z želodcem, sem se popolnoma odpovedala sladkim stvarem (ki jih sicer noro obožujem) in samo predstavljate si lahko, kaj vse je “švigalo ven« iz mene prve dni. To mi je omogočalo spoznavati samo sebe. Videla sem dele, ki jih nisem pričakovala, saj nisem vedela, da se skrivajo v meni. 

Kako ste pa vi s spoznavanjem samih sebe? Pomislite, kako ste lahko intimni s seboj – da imate pregled nad tem, kaj mislite in čutite, kaj vam govori vaše telo. Če imate tudi vi kakšne navade, ki so že popolnoma avtomatične in so pravzaprav samo mašilo za to, da niste samim s seboj, si morda lahko naklonite priložnost. In se jim za nekaj dni odpoveste. Samo toliko, da vidite, kaj se bo z vami pričelo dogajati.