V partnerskem odnosu včasih čutimo, kot da nimamo nikakršnega vpliva nad našimi prepiri, slabo voljo, izpadi partnerja in še najmanj se nam zdi, da bi lahko vplivali na spolnost. Mogoče včasih poskušamo s tehnikami in različnimi položaji, ampak v globino problema čutimo, da nimamo dostopa. Zakaj? Zato ker moramo težave v spolnosti, reševati izven spalnice. Tokrat pa vam zaupam nekaj laži, za katere v partnerskem odnosu verjamemo, da so resnične.
PS: Velja samo za resne partnerske veze in ne drži za hitre avanture!

1. Nimava spolnosti, zato ker ji/mu nisem več všeč

Po nekaj letih skupnega življenja, mogoče sta celo že postala starša in je za vami nosečnost, se naša telesa preoblikujejo. Spremeni se naš življenjski ritem, prehrano prilagodimo glede na ostale družinske člane, naši hobiji niso več tako redni in včasih si v stiski privoščimo sladoled in čokolado, mogoče tudi kakšno pivo več. In čez nekaj časa se to pozna pri naših postavah. Pozna pa se tudi na našem odnosu, posledično na spolnosti in našem zadovoljstvu. In zelo hitro sprejmemo to laž, da je za slabo spolnost krivo to, da nismo več privlačni. V resnici sta v vsem tem ritmu izgubila tudi stik s sabo in stik med vama. Kot bi ugasnile tiste začetne iskrice.

Moški bi rad ob vas čutil, da ga potrebujete, da ga spoštujete in da vam veliko pomeni, tako se bo hitro spet spomnil, kako močno vas pogreša in si bo zaželel spolnosti, ne glede na vašo postavo.

Ženske potrebujemo biti slišane, opažene. Želimo si vedeti, da vam je gospodom mar za nas. Če si boste vzeli kakšno urico časa za nas in nam samo prisluhnili kako smo in kaj doživljamo, se bomo zelo verjetno tudi me hitro sprostile in si zaželele več intimnosti.

Čar privlačnosti pravzaprav nikoli ni zares v videzu. Videz je zanimiv za pogled, ampak privlačnost se skriva v vaši energiji (velja za oba spola).

2. Če si želite spolnosti, morate to tudi predlagati.

Včasih slišimo kakšen »moder« nasvet o tem, kako je treba samo dati pobudo, če si želimo spolnosti in potem bo partner vedel, kaj si želimo in nam bo lahko izpolnil željo.

V odnosu se veliko več čarovnije skriva v ustvarjanju trenutka. Tistega trenutka v odnosu, ko se spogledata, skupaj nasmejita, se začutita, si nekaj povesta brez besed, samo s pogledom. To so trenutki, v katerih se rojeva strast, želja po biti skupaj. 

Moški lahko hitro ustvari takšne trenutke s svojo samozavestno držo, s predlogom, da nam boste kaj pomagali, nas nasmejite in nam poveste, da nas imate radi.

Ženske ustvarimo takšne magnetične trenutke tako, da se počutimo dobro v svoji koži. Poskrbeti moramo zase, da se počutimo samozavestne, srečne v svoji koži in takrat nas moški opazijo na drugačen način. Hitro bo prišel do nas, da nam bo ukradel poljub in takrat lahko svoje predlagamo kar z dotiki.

Res je, da v odnosih ni potrebno vedno, čisto vsega povedati!

3. Moški si spolnosti vedno želijo.

Moški so ponosni, kadar vidijo, da imajo ob sebi srečno žensko, ampak včasih se v sebi počutijo slabo. Mogoče jih skrbijo finančne stvari, mogoče se želijo izkazati v službi, pa nikakor ne čutijo, da bi bili vredni ali pa dovolj dobri, da bi naredili neko spremembo. Mogoče jih tarejo kakšne skrbi z družino, bi radi dobili ponos od očeta ali pa od šefa in se tako izgubijo v teh pričakovanjih in skrbeh, da se enostavno ne znajo več sprostiti. In pod težo vsega tega bremena, jim še spolnost predstavlja pritisk ali pa področje, kjer bi se radi izkazali pa se ne morejo.

Situacij je pravzaprav veliko, naštela sem jih le nekaj bolj pogostih. Zavedati pa se moramo, da je spolnost del našega vsakodnevnega življenja in da je tesno povezana z vsemi stvarmi, ki se nam tudi na splošno dogajajo v življenju.

Če prebolevamo neko težko obdobje, mogoče smrt v družini, izgubo službe, kakšno drugo preizkušnjo, se bomo drugače (težje) sprostili med spolnostjo, kot se vse ostale dni.
Spolnost se spreminja vse življenje in vajina naloga je, da najdeta stik znotraj vseh teh življenjskih preizkušenj, namesto da samo pričakujeta, da bo spolnost vedno taka, kot je bila prvo noč.

4. Pomanjkanje spolnosti, je posledica stresa, zdravja, službe in otrok.

Vse to so seveda lahko vzroki, da spolnost kdaj izostane in tudi res so to področja življenja, na katere je dobro biti pozoren. Ampak spolnost je mnogo več, kot samo en življenjski dejavnik.

Včasih se zaradi teh dejavnikov oddaljimo in potem se je po nekaj tednih, težko spet vrniti v stare tirnice. Težko je postati spet ranljiv, ujeti ta pravi trenutek, se opravičiti ali pa vprašati, kako je bilo partnerju v zadnjih tednih. Po določenem obdobju oddaljenosti, je težko nadaljevati tam, kjer smo zaključili.

Vsi ti dejavniki sooblikujejo nas, naše odnose in posledično tudi našo spolnost, ampak če uspemo v odnosu ohraniti stik, se o vseh teh preizkušnjah pogovarjati, potem tudi spolnost ne bo tako trpela in bomo lažje našli stik. Drugače pa lahko vsi ti dejavniki vodijo v vedno večji prepad v našem odnosu in potem se nam čez leta zdi, da je kriva služba ali pa otroci. V resnici pa je naša odgovornost, da znamo zgraditi odnos znotraj vseh teh preizkušenj, ker saj veste, a ne, da nikoli ne dosežemo tistega nivoja, ko vse stvari, na vseh področjih »štimajo«.

5. Ko se enkrat oddaljiva, se ne da več priti nazaj.

Ljudje smo odnosna bitja in vsi hrepenimo po razumevanju, sprejetosti, občutkih ljubljenosti, da nas ima nekdo rad, nas spoštuje, upošteva. Stvari so zelo preproste, saj se v teh temeljnih potrebah ne delimo na moške in ženske. Če uspemo zgraditi most po vseh letih oddaljenosti, je to za nas še toliko bolj vredno. Skupaj smo kljub vsemu nezadovoljstvu, že nekaj ustvarili. Mogoče imamo skupaj otroke, družino, sta skupaj zgradila dom, mogoče posel, sta premagala skupaj kakšne življenjske preizkušnje,…in vse to je gradilo vajino intimo. To je čas, ki vama ne bo nikoli povrnjen, v tem času so skupne izkušnje, spomini in to je nekaj, kar vama bo večno ostalo.

Če uspeta najti ponovno povezavo, lahko obdržita vse te spomine, skupne izkušnje in jima sedaj samo pripišeta nov pomen. Pari, ki so zdržali toliko preizkušenj in prišli na terapijo, da bi ponovno našli iskrico, so pravzaprav pari, ki pokažejo trud in pripravljenost. Pravzaprav samo iščeta način, kako se posloviti od vseh bolečin, ki so se v skupnih letih nabrale in ko najdeta spet prostor, ko samo sta en z drugim, brez vseh skrbi in bolečin, se med njima rodi nova iskrica, ki obudi tudi njuno spolnost.

Mogoče ste že tukaj dobili vse odgovore, ampak obljubim, da se skriva še več. Kako pravzaprav izboljšati vajino spolnost in ugotoviti, koliko sta se že v življenju že oddaljiva, vam bom povedala na dogodku Tančice intime. To bo res večer, ki vama bo omogočil novo izkušnjo, hkrati pa je to oddih, ki ga potrebujeta. Mislim, da bi si vsak par moral vsaj enkrat na leto privoščiti neko tako skupno izkušnjo.

Upam, da se vidimo.

Vstopnice na: https://olaii.com/event/496/tancice-intime